Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

ΟΙ ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΔΑΣΑΚΙ


Η ερχόμενη Κυριακή 5η Ιουνίου έχει οριστεί σαν Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Αυτή η ημέρα διαχρονικά, έχει οριστεί από τους ΄Ελληνες Προσκόπους, ως Ημέρα Εξόρμησης και Δράσης γιά δενδροφυτεύσεις, καθαρισμό παραλιών ,περιαστικών δασών, γειτονιών κλπ.,δράσεις για να ενισχύσουν την περιβαλλοντική συνείδηση και να δώσουν το μήνυμα για ένα καλύτερο περιβάλλον.

Η περιοχή του Πύργου , έχει επιλεγεί εφέτος, μαζί με άλλες πέντε πανελλήνια,εκτός Αττικής, από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, όπου θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος και θα επικεντρωθούν τέτοιες δράσεις εκτιμώντας τις μεγάλες καταστροφές που υπέστη.

Η δράση εντάσσεται στην πρωτοβουλία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος,υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, όπου στόχος είναι να στείλουν όλοι μαζί ένα μήνυμα δράσης για το περιβάλλον.

Έτσι και η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας μαζί με τους εν ενεργεία και σε συνεργασία με τον Δήμο Πύργου και τον Σύλλογο Οικιστών Σπιάτζας επέλεξαν γιά την προσεχή Κυριακή το αλσύλλιο της Σπιάνζας και ώρα 11 το πρωί, όπου  θα ενώσουν τις δυνάμεις  τους  σε έναν κοινό στόχο, για την προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος, και θα δώσουν ένα δυναμικό παρόν για να αποδείξουν έμπρακτα την αγάπη για τη φύση και το συνάνθρωπο.

Τη δράση του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων στις πόλεις της περιφέρειας υποστηρίζει χορηγικά η τράπεζα EFG 
Eurobank.









 

Δεν υπάρχουν σχόλια: