Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2010

Νομιμοποιήσεις....????

Λάβαμε μέσω email , από κάποιον  που αγαπάει την θάλασσά μας,την παρακάτω επιστολή. Αξίζει να την διαβάσετε και μετά να βγάλετε τα συμπεράσματά σας για το τι γίνεται με την πολιτεία γενικώς για το θέμα των οικοπέδων στους οικισμούς:


προς spiantza@gmail.com
ημερομηνία 17 Φεβρουαρίου 2010 1:59 μ.μ.
θέμα Νομιμοποιήσεις


Τυχαία ανακάλυψα το site σας και μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα που μπορώ να μιλώ και να ρωτώ για πράγματα που αφορούν την περιοχή.
Πριν από 11 χρόνια έχασα τον πατέρα μου και κληρονόμησα εγώ και τα αδέλφια μου ένα ακίνητο στην Μούτελη.
Όχι τίποτα σπουδαίο ένα μικρό οικοπεδάκι λιγότερο από 150,00m2 με ένα σπιτάκι περίπου 65,00m2.
Μα αρκετά σημαντικό γιατί είναι όμορφη περιοχή και κυρίως με ωραία θάλασσα.
Κάναμε την αποδοχή Κληρονομιάς πληρώνοντας βεβαίως όλους τους αναλογούντες φόρους βάση αντικειμενικών αξιών που αναλογούν στην περιοχή.
Έπειτα από δέκα χρόνια αποφάσισα να αγοράσω τα υπόλοιπα μερίδια από τα αδέλφια μου (είχα το 1/4).
Κάνω και πάλι συμβόλαιο όπως στην αποδοχή πληρώνοντας ξανά τους αναλογούντες φόρους για την αγορά βάσει των αντικειμενεικών αξιών νόμιμα στον συμβολαιογράφο τηρουμένων όλων των απαραίτητων διαδικασιών.
Μέσα στις διαδικασίες είναι και η επίσκεψη στο Υποθηκοφυλάκιο προκειμένου να γίνει η μεταγραφή του ακινήτου.
Εκεί λοιπόν αρχίζουν οι εκπλήξεις. Ο υποθηκοφύλακας αρνείται να κάνει την μετεγγραφή ισχυριζόμενος ότι η αγοραπωλησία είναι παράνομη διότι η γη είναι του δημοσίου. Στην ερώτηση που του έκανα γιατί αυτό δεν μας το είπε το υποθηκοφυλάκιο όταν κάναμε την αποδοχή και μας έδωσε νόμιμο αριθμό μετεγγραφής η απάντηση ήταν ότι έγινε λάθος. Όταν του είπα ότι εξαιτίας αυτού του λάθους εγώ και τότε και τώρα πλήρωσα φόρους βάσει των αντικειμενικών αξιών μου απάντησε ότι αυτό είναι ένα από τα στραβά της πολιτείας. Χωρίς βεβαίως να αναφέρω την απαράδεκτη συμπεριφορά του ότι όλοι εμείς οι παράνομοι οικιστές της περιοχής πάμε σε συμβολαιογράφους της Πάτρας και της Αθήνας. Και πολλά άλλα που δεν είναι του παρόντος.Σημειώνω ότι τα αδέλφια μου ζουν στην Πάτρα και εγώ στην Αθήνα.
Ανακάλυψα λοιπόν από τότε, ότι υπάρχουν προβλήματα που πιστεύω ότι τα γνωρίζεται και εσείς στην περιοχή που δεν βρίσκουν λύσεις παρά το δίκαιο των οικιστών .
Δεδομένης της ευκαιρίας θα μπορούσατε να με ενημερώσετε για την κατάσταση σήμερα, για της προοπτικές και την εν γένει διάθεση της πολιτείας στο εν λόγο πρόβλημα δηλαδή στο ιδιοκτησιακό και στην νομιμοποίηση όλων των αυθαιρέτων.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας
Γ. Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: