Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

«ΣΠΙΑΝΤΖΑ 2010»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΙΣΤΩΝ ΣΠΙΑΝΤΖΑΣ
ΣΠΙΑΝΤΖΑ 2010
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΓΙΑ 5 – 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σειρά εκδηλώσεων θα πραγματοποιήσει στις 5 και 6 Αυγούστου 2010 ο Σύλλογος οικιστών ΣΠΙΑΝΤΖΑΣ οι οποίες θα λάβουν χώρα για τέταρτη χρονιά μέσα στο μαγευτικό αλσύλλιο της περιοχής. Το διήμερο «ΣΠΙΑΝΤΖΑ 2010» που προετοιμάζει ο Σύλλογος γίνεται με την βοήθεια του Δήμου Πύργου και περιλαμβάνει εκδηλώσεις χορευτικών και παραδοσιακών δρώμενων από τον Λαογραφικό Όμιλο ''ΗΛΕΙΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΣ''  και από το πνευματικό κέντρο του ΔΗΜΟΥ ΖΑΧΑΡΩΣ.

Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΙΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ, που κάθε χρόνο γιορτάζεται στην εκκλησία του Συλλόγου της Σπιάντζας, θα έχει και φέτος ένα διαφορετικό χρώμα καθώς μέσα από τις εκδηλώσεις που θα γίνουν, ο Σύλλογος θέλει να μεταφέρει μήνυμα οικολογικής συνειδήσεως. Ειδικότερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει χορευτικά δρώμενα από το χορευτικό ''ΗΛΕΙΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΣ'' όπου η εφηβική ομάδα θα παρουσιάσει Πελοποννησιακούς και Ηπειρώτικους χορούς.

Την δεύτερη ημέρα το πνευματικό κέντρο του ΔΗΜΟΥ ΖΑΧΑΡΩΣ θα παρουσιάσει νησιώτικους χορούς Αιγαίου, ενώ το χορευτικό ''ΗΛΕΙΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΣ'' λαϊκούς χορούς. Με την ολοκλήρωση των χορευτικών εκδηλώσεων τόσο στις 5 όσο και ανήμερα της γιορτής θα ακολουθήσει λαϊκό ζωντανό πρόγραμμα με πολλές εκπλήξεις από τα παιδιά της Σπιάντζας ''ΛΑΪΚΕΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΕΙΣ''.  Επίσης την παραμονή της γιορτής και ώρα 7:30 το απόγευμα θα γίνει στην εκκλησία μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας χοροστατούντος  του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου μας κ .κ. Γερμανού, ενώ ανήμερα θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη Θεία Λειτουργία το πρωί και το απόγευμα η περιφορά της  εικόνας στον οικισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: