Τρίτη, 31 Μαΐου 2011

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΔΑΣΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

«100 πάρκα και χώροι πολιτισμού» λέγεται η φετινή δράση του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων που αφορά τον καθαρισμό πάρκων και περιαστικών αλσυλλίων και θα πραγματοποιηθεί σε όλη τη διάρκεια του Ιουνίου σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και η οποία τέθηκε υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
Έτσι η Περιφερειακή Εφορεία Ηλείας σε συνεργασία με το Δήμο Πύργου θα καθαρίσουν το Αλσύλλιο Σπιάτζας, την Κυριακή 5 Ιουνίου 2011.
Η δράση αυτή εντάσσεται στην πρωτοβουλία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, όπου στόχος είναι να στείλουν όλοι μαζί ένα μήνυμα δράσης για το περιβάλλον. Για το λόγο αυτό εθελοντικές κινήσεις, ομάδες πολιτών, οικογένειες, ΜΚΟ, δήμοι και περιφέρειες καθαρίζουν δάση, παραλίες, πάρκα, πλατείες, δρόμους, γειτονιές.

Από την μεριά του ο Σύλλογος Οικιστών Σπιάτζας στηρίζει την προσπάθεια του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και τους  ευχαριστεί για τον καθαρισμό του Αλσυλλίου και περιμένει όλους αυτούς που αγαπάνε το Δασάκι να παραβρεθούν σε αυτή την εκδήλωση την Κυριακή και ώρα 11 το πρωί στην είσοδο του Αλσυλλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: