Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Μεταμόρφωσαν το άλσος της Σπιάτζας!!


Ουσιαστική για την καθαριότητα και την πυροπροστασία ήταν η εθελοντική δράση προσφοράς που οργάνωσε το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, με την υποστήριξη του ομίλου Eurobank EFG και την αιγίδα των υπουργείων Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, της γενικής γραμματείας Νέας Γενιάς και του Δήμου Πύργου σήμερα το πρωί στο άλσος της Σπιάτζας.
Μεταμόρφωσαν κυριολεκτικά το αλσύλιο σε ένα χώρο καθαρό και ευχάριστο για βόλτα οι δεκάδες Πρόσκοποι οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στο αλσύλιο στις 11 το πρωί και μαζί με εθελοντές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα καθάρισαν το δάσος από σκουπίδια, ξερά χόρτα και μπάζα. Συγκεντρώθηκαν περισσότερες από 100 σακούλες σκουπίδια και αρκετά φορτηγά με ξερά χόρτα, επικίνδυνα για διάδοση πυρκαγιάς.
Στην δραστηριότητα συμμετείχε ο Δήμος Πύργου που διέθεσε μηχανήματα και φορτηγά, το Δασαρχείο Πύργου, η ΣΕΤΤΗΛ και η Πυροσβεστική Υπηρεσία με αντιπροσωπεία τους και τη διάθεση λεωφορείων για τη μεταφορά των εθελοντών.
Συμμετείχε  επίσης ο Σύλλογος Οικιστών Σπιάτζας και πρόσφερε στους εθελοντές σάντουιτς, ο Σύλλογος οικιστών Αγ. Παρασκευής, η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων,  η Ένωση Ενεργών Πολιτών Πύργου, η Πολιτιστική Λέσχη Τραπεζικών ν. Ηλείας και άλλοι φορείς.
Στο χώρο εκτός των άλλων βρέθηκαν ο 
Δήμαρχος Πύργου κ. Παρασκευόπουλος, ο 
Αντιδήμαρχος  κ. Χαρίτος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Καννής, οι διευθυντές των υποκαταστημάτων Eurobank Πύργου κ. Λεωνιδόπουλος και Τσεπενέκας, ο Έφορος Περιοχής Προσκόπων Πελοποννήσου κ. Καραΐσκος, πρόεδροι και εκπρόσωποι των συλλόγων και των φορέων που συμμετείχαν και φυσικά οι Πρόσκοποι του Πύργου και της Αμαλιάδας.

Ακολουθούν φωτογραφίες από τη δράση. Οι τέσσερις πρώτες είναι ενδεικτικές πως ήταν το άλσος πριν και μετά τον καθαρισμό. 
























Δεν υπάρχουν σχόλια: