Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΗΣ - ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Πριν 15 ημέρες μπήκε το καλοκαίρι.
Η Σπιάτζα σιγά σιγά άρχισε να υποδέχεται τους πρώτους οικιστές, καθώς και τους πρώτους επισκέπτες.
Σήμερα στην θάλασσα υπήρχαν αρκετοί παραθεριστές που απολάμβαναν το δροσερό τους μπάνιο και τον ήλιο. Η θάλασσα ήταν σχετικά καλή με ελάχιστο κύμα. Στην παραλία άλλοι κάθονταν στην αμμουδιά και πέρναγαν ώρες ξενοιασιάς και άλλοι αθλούνταν παίζοντας βόλεϊ.
Όλα κυλούν καλά και ωραία στην Σπιάτζα. Όμως κάτι αναγκαίο λείπει από την παραλία που κανονικά από καιρό έπρεπε να είχε μεριμνήσει ο Σύλλογος Οικιστών με τον Δήμο Πύργο: «Ο ναυαγοσώστης..!!!»
Κάθε χρόνο για δύο μήνες στην παραλία υπάρχει πάντα ο ναυαγοσώστης. Η δουλειά που κάνει είναι χρήσιμη και σημαντική. Πέρσι είχε γλυτώσει  κάποια απρόσεχτα άτομα. Φέτος πιστεύουμε πως δεν θα συμβεί τίποτα δυσάρεστο μέχρι να τοποθετηθεί ο Ναυαγοσώστης.

Ένα άλλο θέμα που απασχολεί την Σπιάτζα είναι τα σκουπίδια. Ο Δήμος Πύργου έχει τοποθετήσει στο παλιό γηπεδάκι κάδους όπου ο κόσμος εκεί μπορεί να ρίχνει τα απορρίμματα χωρίς να ρυπαίνει τις γειτονιές του.
Όμως μερικοί, που ίσως βαριούνται να πάνε με το αμάξι τα σκουπίδια τους 200 μέτρα  μακριά από το σπίτι τους, τα ρίχνουν έξω από το Δασάκι ή στον μοναδικό κάδο που υπάρχει στο Νο 1 του δρόμου προς Αγία Παρασκευή.
Οι Παραθεριστές στο Νο 1 διαμαρτύρονται πως τα σκουπίδια μυρίζουν έντονα και εκτός αυτού ο καθένας πετάει ότι άχρηστο πράγμα έχει: από χορτάρια μέχρι καναπέδες…!!!! Βέβαια το συνεργείο  καθαριότητας του Δήμου Πύργου στις 5 Ιουνίου, στην παγκόσμια ημέρα του περιβάλλοντος καθάρισε ότι βρομιά υπήρχε εκεί. Ένα μήνα μετά η εικόνα που αντικρίζει κανείς είναι αθλία.
Καλό θα ήταν ο Δήμος να μεριμνούσε να καθαριστεί ο εκεί χώρος και αν ήταν δυνατόν να απομακρυνθεί ο κάδος από εκείνο το σημείο πριν γίνει εστία μολύνσεως καθώς εκεί υπάρχουν παραθεριστές με μικρά παιδιά.

Ελπίζουμε ο Δήμος Πύργου να μεριμνήσει για το θέμα του ναυαγοσώστη, όπως και για το θέμα της καθαριότητας στην Σπιάτζα μας, μια και φέτος αναμένεται να έρθουν πολλοί επισκέπτες να απολαύσουν το μπάνιο τους.





1 σχόλιο:

basilis είπε...

spiantza enas katapliktikos evlogimenos topos