Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΙΚΙΣΤΩΝ ΣΠΙΑΤΖΑΣ κ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΛΟΥΚΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΣΑΚΙ ΤΗΣ ΣΠΙΑΤΖΑΣ


Το πρόβλημα με την παράνομη υλοτομία στο αλσύλλιο της Σπιάτζας κρατά αρκετά χρόνια. Ίσως τα τελευταία χρόνια λόγω της μεγαλύτερης ανάγκης για εξεύρεση ξύλων , το πρόβλημα να έχει γίνει πιο έντονο.
     Η Πυρκαγιά που ξέσπασε πριν πέντε μέρες και παρολίγο να κατέστρεφε έναν από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου που έχουν απομείνει κοντά στον Πύργο και χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών αλλά και την άμεση αποστολή από πλευράς δήμου οχημάτων , ήταν ίσως ένα μήνυμα ότι πρέπει όλοι οι οικιστές να είμαστε σε εγρήγορση καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. Επί της ευκαιρίας που μου δίνετε θα ήθελα να ευχαριστήσω την Πυροσβεστική  Υπηρεσία Πύργου για την άμεση κινητοποίηση αλλά και τους φορείς που έτρεξαν όπως το Δημαρχείο και το Δασαρχείο.
     Είναι γεγονός ότι το αλσύλλιο αυτή τη στιγμή είναι στο έλεος τους κάθε επιτήδειου, ο οποίος ανά πάσα στιγμή μπορεί να μπει μέσα και να κάνει ότι θέλει.
     Όσον αφορά το γεγονός που συνέβει πριν περίπου μια εβδομάδα πραγματικά υπήρχαν κάποια άτομα τα οποία σε κοινή θέα έκοβαν δέντρα. Επενέβει το Δασαρχείο πύργου και θα πράξει τα δέοντα.
     Για το γεγονός που με ρωτάτε για το αν υπάρχουν άτομα το οποία έχουν λάβει άδεια από το Δασαρχείο, εμείς σαν σύλλογος δεν το γνωρίζουμε επισήμως διότι δεν έχουμε λάβει κάποια κοινοποίηση εγγράφου το οποίο αναφέρει  για άδεια σε συγκεκριμένο άτομο.
     Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ο σύλλογος Οικιστών Σπιάτζας ευαισθητοποιημένος στο θέμα της παράνομης υλοτομίας στο αλσύλλιο, έκανε πριν λίγες μέρες συνάντηση με το Δασάρχη Πύργου όπου συζητήθηκαν τρόποι προστασίας του αλσυλλίου. Βέβαια η δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται όλη η Χώρα έχει αντίκτυπο και στο θέμα αυτό.  Επίσης σε συνεργασία με το Δασαρχείο πρόκειται σε λίγες μέρες να οργανώσουμε δεντροφύτευση στο αλσύλλιο , όπου θα καλέσουμε φορείς , εθελοντικές οργανώσεις αλλά και απλό κόσμο , να συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή.
     Ο σύλλογος πρότεινε με την βοήθεια εθελοντών να φτιαχτεί η κατεστραμμένη ,από τους υλοτόμους, περίφραξη και γι’ αυτό το λόγο μέσα από την σελίδα  σας βρίσκω την ευκαιρία να ζητήσω βοήθεια από τους συμπολίτες μας για εθελοντική εργασία αλλά και προσφορά υλικών (συρματόπλεγμα , σωλήνες κλπ) έτσι ώστε από μόνοι μας να προχωρήσουμε στην κατασκευή του φράχτη.
    Εμείς οι ίδιοι  από μόνοι μας πρέπει να κινητοποιηθούμε για τη σωτηρία του αλσυλλίου, χωρίς να περιμένουμε να γίνουν όλα από το Κράτος.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω για ακόμα μια φορά όλους όσους βοήθησαν στην κατάσβεση της προχθεσινής πυρκαγιάς και να κάνω και πάλι μια έκκληση σε όλους να είναι πολύ προσεκτικοί όταν επισκέπτονται το αλσύλλιο έτσι ώστε και οι επόμενες γενιές να χαίρονται το πράσινο που μόνο καλό μπορεί να μας προσφέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: