Τετάρτη, 7 Αυγούστου 2013

ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΙΚΟΝΑΣ

   Με κάθε λαμπρότητα τελέστηκε χθες το απόγευμα, Τρίτη 6 Αυγούστου 2013, η λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, ανήμερα της εορτής, που έγινε με κάθε κατάνυξη από το ομώνυμο εκκλησάκι της Σπιάντζας.
   Στις 7 τελέσθηκε ο μικρός παρακλητικός κανόνας Της Παναγίας στον ιερό ναό Μεταμορφώσεως Του Σωτήρος υπέρ υγείας των οικιστών Σπιάτζας και στη συνέχεια έγινε η περιφορά της εικόνας στον ομώνυμο οικισμό, παρουσία πλήθους κόσμου και πιστών από την Σπιάτζα και τις γύρω περιοχές του νομού όπου τίμησαν την εορτή της Μεταμορφώσεως.   Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τα παιδιά του οικισμού συμμετείχαν στην περιφορά της εικόνας ενώ το παρόν έδωσε και φέτος η Φιλαρμονική Πύργου ΑΠΟΛΛΩΝ.
Σε πολλά σημεία του οικισμού γίνονταν επιμνημόσυνος δέηση. 
Η Εικόνα έφτασε στην θάλασσα όπου έγινε η κεντρική επιμνημόσυνος δέηση. 
   Στην περιφορά της εικόνα συμμετείχαν ο εφημέριος του Ναού π. Νικόλαος Λάζαρης, καθώς και ο εφημέριος του Αγίου Δημητρίου Λαντζοΐου π. Παναγιώτης Κλουκίνας.
   Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά στην ιστορία της Σπιάτζας η εικόνα ανέβηκε στην πλατεία του Συλλόγου Οικιστών όπου έγινε επιμνημόσυνος δέηση υπέρ υγείας των Οικιστών.Δεν υπάρχουν σχόλια: