Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΣΤΟ ΔΑΣΑΚΙ ΤΗΣ ΣΠΙΑΤΖΑΣ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα  Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014 από τον Σύλλογο Οικιστών Σπιάντζας σε συνεργασία με το Δασαρχείο Πύργου   δεντροφύτευση στο Αλσύλλιο της Σπιάντζας.
Η Δράση πραγματοποιήθηκε γύρω στις 10:30 το πρωί. Φυτεύτηκαν 1000 νέα μικρά πεύκα στο καμένο τμήμα του Αλσυλλίου της Σπιάντζας, από τους εθελοντές που βρέθηκαν εκεί. Στο φύτεμα συμμετείχε το 1ο Σύστημα Δασοπροσκόπων, η Εθελοντική Δράση Πύργου, το Δασαρχείο Πύργου, ο Πολιτιστικός και Επιμορφωτικός Σύλλογος ''Πύργος όλοι Μαζί'', η Ομάδα παραδοσιακών σπόρων Πύργου Ηλείας, το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Καρολίνας Γκούτη, γονείς του 4ου Δημοτικού σχολείου Πύργου, η Δημοτική κοινότητα Πύργου, οι μικροί ποδοσφαιριστές της  ακαδημίας του Ολυμπιακού Πειραιώς  από τον Πύργο, η πολιτικής προστασία του Δήμου Πύργου καθώς και ο Σύλλογος Οικιστών Σπιάτζας παρέα με απλούς πολίτες που αγαπούν την Σπιάτζα και το δάσος.
Παρόν στη δράση αυτή του Συλλόγου Οικιστών ήταν ο Δασάρχης Πύργου κος Λάττας ο οποίος έδωσε τις πολύτιμες συμβουλές του για το φύτεμα των δέντρων.
Ο Δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας που με τους συνεργάτες του βρέθηκαν στο αλσύλλιο για να δώσουν τα φυτά στους εθελοντές ανέφερε πως «καλέσαμε τον κόσμο και τους φορείς από την περιοχή, για την αναδάσωση του δάσους της Σπιάτζας. Για μας αποτελεί έναν πόλο έλξης για την πόλη του Πύργου και έναν όμορφο χώρο σωματικής και ψυχικής υγείας. Συνεχίζουμε από πέρυσι την αναδάσωση ώστε να είναι γεμάτο το δάσος χωρίς γυμνές επιφάνειες. Υπάρχει μέριμνα να προσεχθεί. Από πέρυσι έως φέτος προχωρήσαμε στην 100% κάλυψη του αντιπυρικού δικτύου μέσα στο δάσος. Κάνουμε καθαρισμούς και έχουμε βελτιώσει όλες τις ζώνες για να περνούν εύκολα τα πυροσβεστικά οχήματα όποτε χρειαστεί. Η αξία αυτής της έκτασης των 340 στρεμμάτων, είναι ανεκτίμητη. Η κοινωνία δεν το έχει προσέξει όσο θα έπρεπε, κάποιοι το χρησιμοποιούν ως σκουπιδότοπο, οι κυνηγοί δεν προσέχουν στο χώρο, αλλά αν ο κόσμος δεν καταλάβει, ότι και αν κάνουμε η προσπάθεια είναι μικρή».
Εκ μέρους του Συλλόγου οικιστών, ο ταμίας του συλλόγου Γιώργος Μπρης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα προστασίας και διαφύλαξης του αλσυλλίου του μοναδικού πνεύμονα τόσο κοντά στην πόλη του Πύργου. Πλέον όπως και πέρυσι έτσι και φέτος για δεύτερη χρονιά το Φεβρουάριο πραγματοποιείται η δεντροφύτευση. Το καθιερώνουμε και το κάνουμε θεσμό, ανέφερε.  Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συλλόγους που συμμετείχαν  καθώς και  στο ΚΤΕΛ Ηλείας και το Ξυδίας tours  για τη μεταφορά των προσκόπων και της σχολής ποδοσφαίρου.
Τέλος ο αντιδήμαρχος Πύργου και υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παναγόπουλος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «ως Πολιτική Προστασία συμμετέχουμε σε αυτή τη δράση που βοηθά την περιβαλλοντική συνείδηση των παιδιών και των κατοίκων στην περιοχή. Ελπίζουμε να συνεχίσουμε σε τέτοιες δράσεις για το συγκεκριμένο αλσύλλιο της περιοχής, που αποτελεί ένα πνεύμονα πρασίνου. Στο παρελθόν είχαν γίνει κάποιες απόπειρες για εμπρησμό, όμως και η Πυροσβεστική και η Πολιτική Προστασία αποτρέψαμε αυτό τον κίνδυνο».


Δεν υπάρχουν σχόλια: