Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Το ΕΕΕΕΚ στην Σπιαντζα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιόρτασε κοντά στη φύση, το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης – ΕΕΕΕΚ-  στο αλσύλλιο της Σπιάτζας την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016. Οι Ομάδας παραδοσιακών σπόρων Ν. Ηλείας Όλγα Βενιζέλου – Ρουβά που τους έμαθε πολλά πράγματα για την διάσωση και διάδοση  των παραδοσιακών σπόρων και την αναδάσωση, όπως και ο Δασάρχης Πύργου κ. Παναγιώτης Λάττας αλλά και ο αντιδήμαρχος ανακύκλωσης Διονύσης Μπέλτσος που τους μίλησε για την ανακύκλωση.
Μάλιστα ο κ. Μπέλτσος τους έφερε και τις ειδικές τσάντες ανακύκλωσης και τις μοίρασε στα παιδιά και τους εξήγησε πόσο σημαντική είναι η ανακύκλωση και πως ακριβώς γίνεται για να έχουμε λιγότερα σκουπίδια και για να προστατεύουμε το περιβάλλον.
μαθητές μαζί με την Δ/ντρια του σχολείου και τους καθηγητές τους πέρασαν  ένα υπέροχο πρωινό  και ταυτόχρονα πολύ εποικοδομητικό, αφού κοντά τους βρέθηκαν η ιδρύτρια της
Από την πλευρά της η κ. Ρουβά, παρουσίασε στους μαθητές με πολύ απλά λόγια έναν νέο τρόπο αναδάσωσης, που είναι η σπορά που γίνεται με μείγμα σπόρων τυλιγμένων σε στρώμα από αργιλόχωμα και που μπορεί να δώσει, στο άμεσο μέλλον, τη λύση για την αναβλάστηση των βουνών και λόφων. Είναι ένας νέος φυσικός τρόπος που βασίζεται πάνω στη μέθοδο του Ιάπωνα δασκάλου του Masanobu Fukuoka και αρχίζει να υιοθετείται πλέον από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις.  Η κάλυψη με αργιλόχωμα προστατεύει τους σπόρους ώστε να μη φαγωθούν από πουλιά και τρωκτικά, ενώ η επιλογή της εποχής σποράς μέσα στην περίοδο των βροχών εξασφαλίζει στους σπόρους τις καλύτερες συνθήκες για να βλαστήσουν.
 Μάλιστα η κ. Ρουβά έφερε μαζί της σπόρους τυλιγμένους σε αργιλόχωμα και μαζί με τα παιδιά τους ανακάτεψαν με χώμα και τους έσπειραν μέσα στο αλσύλλιο, για να δείξει στους μαθητές πόσο απλά μπορεί να γίνει.
Οι μαθητές εκτός από αυτήν την ενδιαφέρουσα ενημέρωση για την αναδάσωση και την ανακύκλωση, έπαιξαν στην παιδική χαρά, περιηγήθηκαν στο αλσύλλιο και πέρασαν ένα πολύ ευχάριστο πρωινό.






































Δεν υπάρχουν σχόλια: