Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΠΙΑΤΖΑΣ 5-6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016

Την Μεγάλη Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού, η οποία είναι μία από τις σημαντικές εορτές, τόσο στην Θεολογία της Εκκλησίας μας, όσο και στην ζωή των Χριστιανών, εόρτασε ο παραλιακός οικισμός Σπιάτζας.
Οι διήμερες εορταστικές Θρησκευτικές εκδηλώσεις τελέσθηκαν
στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, με λαμπρότητα και με την δέουσα εκκλησιαστική τάξη από τον δραστήριο Σύλλογο Οικιστών Σπιάτζας, όπου πλήθος κατοίκων του Πύργου, καθώς επίσης και παραθεριστές γειτονικών λουτροπόλεων προσήλθαν με την δέουσα ευλάβεια και φέτος, για να παρακολουθήσουν τις λατρευτικές εκδηλώσεις και να συνεορτάσουν την μεγάλη αυτή Δεσποτική εορτή.
Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. κ. ΓΕΡΜΑΝΟΣ πλαισιούμενος από Ιερείς της πόλεως του Πύργου και της ευρύτερης περιοχής, παρουσία του Βουλευτή Ηλείας κ. Κώστα Τζαβάρα, του Πολιτευτή κ. Θεόδωρου Βλαγκούλη, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου κ. Δημητρίου Μεσσαλά, του Αντιδημάρχου του Δήμου Πύργου κ. Βασιλείου Σεϊντή καθώς επίσης και του προέδρου του Συλλόγου Οικιστών Σπιάτζας κ. Χαράλαμπου Κλουκίνα.
Στο Κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος, ομίλησε επίκαιρα και αναφέρθηκε με γλαφυρό τρόπο στην μεγάλη σημασία της Δεσποτικής εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και στα μηνύματα που μας δίνει ευχόμενος η Μεταμόρφωση αυτή του Σωτήρος Χριστού, να μεταμορφώσει πνευματικά και υλικά την ανθρωπότητα.
Οι Θρησκευτικές αυτές λαμπρές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, με την τέλεση του Όρθρου και της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας υπό του Θεοφιλεστάτου Eπισκόπου Ωλένης κ.κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ενώ το απόγευμα της εορτής τελέσθηκε ο Μεθεόρτιος Αναστάσιμος Εσπερινός και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη περιφορά της Ιεράς Εικόνας της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στον παραλιακό οικισμό, με την συνοδεία της Φιλαρμονικής Πύργου «ΑΠΟΛΛΩΝ».























Δεν υπάρχουν σχόλια: