Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Αλλάζει ο τρόπος αποκομιδής απορριμμάτων από Σπιάτζα μέχρι Κατάκολο

Αλλάζει ο τρόπος της αποκομιδής των απορριμμάτων στην παραθαλάσσια ζώνη από τη Σπιάτζα μέχρι το Κατάκολο το φετινό καλοκαίρι. Αυτό θα συμβεί με την χρήση περισσότερων κάδων απορριμμάτων (για ανάμεικτα και ανακυκλώσιμα υλικά), που
θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία έτσι ώστε να μην παρατηρούνται φαινόμενα υπερσυγκέντρωσης και δημιουργία… ΧΑΔΑ!

Παράλληλα, σύμφωνα με δηλώσεις του αρμόδιου αντιδημάρχου Αυγερινού Ζουμπάκη η αποκομιδή τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο –όπου κορυφώνεται η παρουσία παραθεριστών στην περιοχή- θα γίνεται 2 και 3 φορές την εβδομάδα προκειμένου να μην υπάρχει δυσοσμία… Το σχέδιο της τοποθέτησης των κάδων για τα απορρίμματα θα υλοποιηθεί μετά από συνεννόηση του αντιδημάρχου κ. Ζουμπάκη με τους προέδρους των κατά τόπους συλλόγους οικιστών της παραθαλάσσιας ζώνης οι οποίοι διαβουλεύτηκαν μαζί του τα σημεία που κρίνεται αναγκαία η τοποθέτηση τους.

Ήδη τα επιλεγμένα σημεία έχουν βαφτεί από μέλη των συλλόγων οικιστών και οι κάδοι αναμένεται να τοποθετηθούν μέσα στην εβδομάδα που έρχεται. Συνολικά πρόκειται να τοποθετηθούν 50 περίπου κάδοι (35 για ανάμεικτα και 15 για ανακυκλώσιμα), σε πάνω από 30 διαφορετικά σημεία της παραλιακής ζώνης.

«Σκοπός μας είναι να γίνεται αποκομιδή αρχικά 2 φορές την εβδομάδα κι όταν μπούμε στον Αύγουστο που η παρουσία παραθεριστών θα κορυφωθεί και άρα τα απορρίμματα θα είναι ακόμα περισσότερα θα γίνεται αποκομιδή και 3 φορές την εβδομάδα. Μάλιστα τόνισα στους πρόεδρους πως αν κρίνουν ότι υπάρχει ανάγκη ακόμα και για καθημερινή συγκομιδή να με ενημερώνουν προκειμένου να επιληφθούμε ως Υπηρεσία και να καλύψουμε την όποια ανάγκη»… τονίζει ο κ. Ζουμπάκης.

Η συγκεκριμένη προοπτική αλλάζει τα δεδομένα της αποκομιδής απορριμμάτων στην περιοχή που όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν προβληματική… δεν είναι μυστικό ότι τουλάχιστον στην περιοχή της Σπιάτζας στα 2 σημεία που υπήρχαν κάδοι (σ.σ. στην είσοδο της Σπιάτζας και στον ενδιάμεσο δρόμο της πρ. λίμνης Μουριάς), η εικόνα γύρω από τους κάδους θύμιζε… ΧΑΔΑ! Πλέον τα συγκεκριμένα σημεία διαγράφονται από το χάρτη αφού οι κάδοι που υπήρχαν εκεί θα φύγουν! «Πλέον στη διάθεση μας έχουμε 11 απορριμματοφόρα, 8 για ανάμεικτα και 3 για την ανακύκλωση ενώ ενισχυθήκαμε και σε εργατικό προσωπικό.

Αυτό μας λύνει τα χέρια και μας επιτρέπει πλέον να σχεδιάζουμε πιο οργανωμένα την διαχείριση των απορριμμάτων του δήμου και φυσικά την αποκομιδή τους προς όφελος των πολιτών και κατ` επέκταση της δημόσιας υγείας»… σχολιάζει χαρακτηριστικά ο κ. Ζουμπάκης. «Φυσικά όλα τα παραπάνω χρειάζονται και τη συμμετοχή του κόσμου αφού αν υπάρχουν περιπτώσεις που ο καθένας αφήνει τα απορρίμματα τους όπως τον βολεύει θα αντικρίζουμε άσχημες εικόνες. Αν ο κόσμος δεν είναι σύμμαχος θα έχουμε πρόβλημα! Γνωρίζω όμως ότι η πλειοψηφία των παραθεριστών θα σεβαστεί την νέα χωροταξία και θα απομονώσει τυχόν απρέπειες»… συμπληρώνει με νόημα ο κ. Ζουμπάκης.

  πηγή: www.patrisnews.com


Δεν υπάρχουν σχόλια: