Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019

ΛΑΜΠΡΗ Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΣΤΗΝ ΣΠΙΑΝΤΖΑ 2019

Την Μεγάλη Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού, η οποία είναι μια από τις σημαντικές εορτές, τόσο στην Θεολογία της Αγίας Εκκλησίας μας, όσο και στην ζωή των Ορθόδοξων Χριστιανών, εόρτασε ο παραλιακός οικισμός Σπιάντζας στον Πύργο Ηλείας.



Οι Θρησκευτικές εκδηλώσεις τελέσθηκαν στο φερώνυμο Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, με την λαμπρότητα και την αρμόζουσα Εκκλησιαστική ευταξία από τον Σύλλογο Οικιστών Σπιάντζας, όπου πλήθος κατοίκων του Πύργου, καθώς επίσης και παραθεριστές γειτονικών Λουτροπόλεων προσήλθαν με την δέουσα ευλάβεια και ιεροπρέπεια, προκειμένου να παρακολουθήσουν τις λατρευτικές εκδηλώσεις και να συνεορτάσουν την μεγάλη Δεσποτική εορτή, που είναι ένα από τα τελευταία λαμπρά γεγονότα της επίγειας ζωής του Χριστού, το οποίο κηρύττει περίτρανα την Θεότητά Του, καθώς επίσης και ότι ο Χριστός είναι Θεός και άνθρωπος δηλαδή «Θεάνθρωπος!!».

Το εσπέρας της Δευτέρας, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασιών στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. ΓΕΡΜΑΝΟΣ πλαισιούμενος από Ιερείς του Πύργου και της ευρύτερης περιοχής. Στο μεστό νοημάτων Κήρυγμά του, ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης αναφέρθηκε εκτενώς και με γλαφυρό τρόπο στο χρονικό και στην μεγάλη σημασία της Δεσποτικής εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού!

Οι Θρησκευτικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν την Τρίτη με την τέλεση του Όρθρου και της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου κ.κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ενώ το απόγευμα τελέσθηκε η Ιερά Παράκληση υπό του Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτου π. Φιλαρέτου Σπανοπούλου, ο οποίος κήρυξε και τον Θείον Λόγον, ενώ ακολούθησε η καθιερωμένη περιφορά της Ιερής Εικόνος της Μεταμορφώσεως, στην Λουτρόπολη.


































Δεν υπάρχουν σχόλια: