Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

ΛΑΜΠΡΗ Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΣΤΗΝ ΣΠΙΑΤΖΑ 2022

Με κάθε θρησκευτική


λαμπρότητα  εορτάστηκε στην Σπιάτζα, το διήμερο 5 και 6 Αυγούστου 2022, η Μεγάλη Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού, όπου εορτάζει ο φερόνυμος Ναός του Συλλόγου Οικιστών Σπιάντζας.

 Οι Θρησκευτικές εκδηλώσεις τελέστηκαν στο φερώνυμο Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, από τον δραστήριο Σύλλογο Οικιστών Σπιάντζας. Πλήθος κατοίκων του Πύργου, καθώς επίσης και παραθεριστές γειτονικών λουτροπόλεων προσήλθαν με την δέουσα ευλάβεια και ιεροπρέπεια, προκειμένου να παρακολουθήσουν τις λατρευτικές εκδηλώσεις. 


Την Παρασκευή 5 Αυγούστου τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασιών στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός, πλαισιούμενος από τους Αιδεσ. π. Νικόλαο Κατσηδήμα, π. Παναγιώτη Κλουκίνα, π. Θεόδωρο Γκοτσόπουλο, π. Ιωάννη Μπλάθρα και τον Ιερολογιότατο Διακόνο π. Βασίλειο Σμέρο.

 Στο μεστό νοημάτων Κήρυγμά του, ο Σεπτός  Ποιμενάρχης αναφέρθηκε εκτενώς και με γλαφυρό τρόπο στο χρονικό και στην μεγάλη σημασία της Δεσποτικής εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού. 

Οι Θρησκευτικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 6 Αυγούστου, με την τέλεση του Όρθρου και της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου κ.κ. Αθανασίου, ενώ το απόγευμα του Σαββάτου τελέσθηκε ο Αναστάσιμος Εσπερινός και ακολούθησε η


καθιερωμένη περιφορά της Ιερής Εικόνος της Μεταμορφώσεως στον παραλιακό οικισμό.

 


Τις εορταστικές εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές Ηλείας κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, κ. Διονύσιος Καλαματιανός, ο Δήμαρχος Πύργου κ. Παναγιώτης Αντωνακόπουλος,  ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου κ. Ευστάθιος Καννής, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού κ. Δημήτριος Νικολακόπουλος, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ. Σ. του Συλλόγου Οικιστών Σπιάντζας κ. Κωνσταντίνος Πετρόπουλος, ο Προεδρος της Φιλαρμονικης Εταιριας Πυργου "ΑΠΟΛΛΩΝ" Αθανασιος Δασκοπουλος καθώς επίσης και πλήθος φιλεόρτων Χριστιανών. 




 









































 



Δεν υπάρχουν σχόλια: