Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

SOS - ΚΟΒΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΥΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ( ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

                                                                                                                                                                                                                                      100η ΑΝΑΡΤΗΣΗ


Μετά από καταγγελίες προς τον Σύλλογο Οικιστών Σπιάτζας πως κόβονται οι πεύκες στο δασάκι της Σπιάτζας καθώς και μετά την δημοσίευση του θέματος στο site μας, χθες το πρωί βρεθήκαμε στο χώρο με τον πρόεδρο των οικιστών κ.κ. Κώστα Αθανασόπουλο και με τον τηλεοπτικό σταθμό του Πύργου COSMOS TV για να παρουσιάσουμε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Σε δηλώσεις του ο κύριος Αθανασόπουλος είπε πως τον λυπεί αυτό το αίσχος που γίνεται στο αλσύλλιο της Σπιάτζας, να κόβουν κάποιοι τα δέντρα για να τα χρησιμοποιούν για προσωπική τους θέρμανση από την στιγμή που έχει γίνει μεγάλος αγώνας να φτιαχτεί το δασάκι το οποίο αποτελεί τον μοναδικό πνεύμονα οξυγόνου που έχει μείνει στην πόλη μας. Αν και έχουμε απευθυνθεί στον Δήμο Πύργου και στο Δασαρχείο, δεν έχουμε δει τίποτα. Όλο το χρόνο το φιλάμε ως κόρη οφθαλμού και ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες περιπολούμε οι ίδιοι μέσα και το προφυλάσσουμε από φωτιά και απ' οτιδήποτε και κάποιοι ασυνείδητοι κόβουν τις πεύκες για τα τζάκια τους. Κάνουμε έκκληση στον Δήμο Πύργου και στο Δασαρχείο και όποιος άλλος είναι υπεύθυνος να το προστατέψουμε, να φτιάξουμε την περίφραξη και να βάλουμε μια πόρτα στην είσοδο. Είναι αδικία να κοπούν τα δέντρα για το τζάκι.
Τέλος τόνισε πως αρκετές φορές ενόχλησε ο Σύλλογος τους αρμοδίους με διάφορα έγγραφα αλλά δεν είχαν ανταπόκριση. Ακόμα  και μετά το ρεπορτάζ δεν πρόκειται να ενδιαφερθεί κανένας για το συγκεκριμένο θέμα.


Σήμερα το πρωί ο Σύλλογος Οικιστών Σπιάτζας έστειλε έγγραφο  στον Δήμο Πύργου, στο Δασαρχείο και στην Νομαρχία καθώς και στον τοπικό τύπο όπου θα δημοσιευτούν αύριο το πρωί.



Δεν υπάρχουν σχόλια: