Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ


Σειρά εκδηλώσεων  πραγματοποιεί  αυτή τη στιγμή ο Σύλλογος οικιστών ΣΠΙΑΝΤΖΑΣ οι οποίες λαβαίνουν χώρα για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά μέσα στο μαγευτικό αλσύλλιο της περιοχής. Το διήμερο «ΣΠΙΑΝΤΖΑ 2011» που προετοιμάζει ο Σύλλογος περιλαμβάνει ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ από πολλά χορευτικά του νομού μας καθώς και της Καλαμάτας.
Τα χορευτικά που πήραν μέρος είναι:
'' ΗΛΕΙΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΣ ''. 
'' ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ''
'' ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ''
'' ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΖΑΧΑΡΩΣ ''
'' ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΔΙΝΗΣ ΗΛΕΙΑΣ Η << ΕΣΤΙΑ >> ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ ''
'' ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΗΛΕΙΑΣ' '
'' ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ << ΞΕΝΙΑ >> ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Αυτή τη στιγμή έχει ξεκινήσει παραδοσιακό γλέντι με τον Φώτη Τζανέτο στο κλαρίνο, με τον Νίκο Ζάρα στο τραγούδι και τον Μάνο Ρετσινά στο τουμπελέκι.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα ποίημα του κ. Γιάννη Τσεπενέκα καθώς και με μια αναμνηστική πλακέτα προς αυτόν από τον Σύλλογο Οικιστών Σπιάντζας.












1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα και χρόνια πολλά
Βρέθηκα στη Σπιάτζα την παραμονή του Σωτήρος και παρακολούθησα το 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών.
Το μόνο που μπορώ να πω είναι ΜΠΡΑΒΟ και ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
Πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές και στους χορευτικούς συλλόγους, ειδικά στους δασκάλους και τους χορευτές. Όλοι οι χοροί, διαλεγμένοι ένας κι ένας, το δε τσάμικο συγκλονιστικό και λεβέντικο. Αυτό που με συγκίνησε όμως ήταν ο Αγέρανος Πάρου (όπως έμαθα ότι λέγεται) με το τραγούδι "στης ματζουράνας τον ανθό". Αν κάποιος έχει τον χορό αυτό και μπορεί να το αναρτήσει στην ιστοσελίδα σας θα χαιρόμουν πολύ, γιατί θα μπορώ να τον απολαμβάνω ξανά και ξανά.
Ευχαριστώ και πάλι, και του χρόνου
Λέτα