Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΙΚΙΣΤΩΝ ΣΠΙΑΤΖΑΣ


Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στις 7:30 η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου οικιστών Σπιάτζας, με τη συμμετοχή περίπου 40 οικιστών.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κώστας Αθανασόπουλος αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους τους επισήμανε ότι είναι πρόθυμος να ακούσει ότι απορίες υπάρχουν πάνω σε θέματα του Συλλόγου και να απαντήσει. Τόνισε όμως πως δεν δέχεται τις κουβέντες του στυλ των καφενείων και του πεζοδρομίου, εννοώντας αυτούς που ξέρουν να κρίνουν μέσα από το ΙΝΤΕΡΝΕΤ  μέσω του facebook και δεν βρίσκονται κοντά να πουν την γνώμη τους. Επίσης εξήγησε τους λόγους που δεν έγινε η ετήσια εκδρομή του Συλλόγου από τη στιγμή που πολλοί δεν πληρώνουν την ετήσια συνδρομή των 15 ευρώ ενώ διευκρίνισε ότι τα χρήματα της εκκλησίας δεν ανήκουν στο Σύλλογο, αλλά ανήκουν στην Μητρόπολη Ηλείας.
Στη συνέχεια συζητήθηκε το θέμα των σκουπιδιών στον οικισμό. Φέτος ο κόσμος έχει πολλά παράπονα από τον Δήμο Πύργο γιατί δεν μάζεψε αρκετές φορές τα απορρίμματα αυτούς τους δύο μήνες των διακοπών, από τη στιγμή που όλοι πληρώνουν δημοτικά τέλη μέσω Δ.Ε.Η. όλο το χρόνο. Επίσης επισημάνθηκε πως πολλοί οικιστές δεν θέλουν τους κάδους μπροστά στα σπίτια τους, ενώ εκεί που έχουν τοποθετηθεί στην είσοδο της Σπιάτζας δεν βολεύει και τόσο την έλευση των αυτοκινήτων.
Ένα άλλο θέμα που απασχόλησε ήταν το παράνομο κόψιμο των δέντρων από το δασάκι το χειμώνα. Ο Σύλλογος έκανε αρκετούς αγώνες για να σταματήσει αυτό το αίσχος που γινόταν απέναντι στην φύση αλλά υπήρχε αδιαφορία από τους υπεύθυνους φορείς. Επίσης ο Σύλλογος δέχτηκε καταγγελία μέσω από τον τοπικό τύπο από κάποιους και καλά που προστατεύουν το δάσος.(Διαβάστε για το σχετικό θέμα εδώ:http://spiatza.blogspot.com/2011/01/blog-post_24.html)
Τέλος συζητήθηκε έντονα το θέμα του Ναυαγοσώστη όπου φέτος δεν τοποθετήθηκε από τον Δήμο Πύργο ενώ υπήρχε απόφαση για την θέση αυτή. Αρκετές φορές υπήρξαν άτομα που χρειάστηκαν την βοήθεια του Ναυαγοσώστη. Ευτυχώς που εκεί υπήρχαν κάποιοι με εμπειρία κι έτσι γλύτωσαν τα χειρότερα.
Κλείνοντας οι οικιστές δώσανε το επόμενο ραντεβού της Γενικής Συνέλευσης για το επόμενο καλοκαίρι στις 8 Ιουλίου 2012 το απόγευμα ημέρα Κυριακή με ελπίδα πως θα είναι πάνω από 200 μέλη κι όχι με το ζόρι 40.







Δεν υπάρχουν σχόλια: