Πέμπτη, 7 Αυγούστου 2014

ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΙΚΟΝΑΣ

Με κάθε λαμπρότητα τελέστηκε χθες το απόγευμα, Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014, η λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, ανήμερα της εορτής, που έγινε με κάθε κατάνυξη από το ομώνυμο εκκλησάκι της Σπιάντζας.
   Στις 7 τελέσθηκε ο μικρός παρακλητικός κανόνας Της Παναγίας στον ιερό ναό Μεταμορφώσεως Του Σωτήρος υπέρ υγείας των οικιστών Σπιάτζας και στη συνέχεια έγινε η περιφορά της εικόνας στον ομώνυμο οικισμό, παρουσία πλήθους κόσμου και πιστών από την Σπιάτζα και τις γύρω περιοχές του νομού όπου τίμησαν την εορτή της Μεταμορφώσεως.   Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τα παιδιά του οικισμού συμμετείχαν στην περιφορά της εικόνας ενώ το παρόν έδωσε και φέτος η Φιλαρμονική Πύργου ΑΠΟΛΛΩΝ.
Σε πολλά σημεία του οικισμού γίνονταν επιμνημόσυνος δέηση. 
Η Εικόνα έφτασε στην θάλασσα όπου έγινε  επιμνημόσυνος δέηση ενώ πρίν το τέλος της λιτανείας η εικόνα  ανέβηκε στην πλατεία του Συλλόγου Οικιστών όπου έγινε η κεντρική επιμνημόσυνος δέηση υπέρ υγείας των Οικιστών.
   Στην περιφορά της εικόνα συμμετείχαν ο εφημέριος του Ναού π. Νικόλαος Λάζαρης, καθώς και ο εφημέριος του Αγίου Δημητρίου Λαντζοΐου π. Παναγιώτης Κλουκίνας.
   
Δεν υπάρχουν σχόλια: