Τρίτη 6 Αυγούστου 2024

ΜΕΓΑΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ


Το διήμερο 5 και 6 Αυγούστου, τιμάται η Μεγάλη Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού, όπου εορτάζει ο φερώνυμος Ναός 
της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, του Συλλόγου Οικιστών Σπιάντζας.

Με κάθε θρησκευτική λαμπρότητα τελέσθηκε στην Σπιάτζα, στις 5 Αυγούστου 2024, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασιών στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Αθανάσιος,


πλαισιούμενος από τον Αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριο Μπακόπουλο  καθώς και από τους 
Αιδεσιμότατους  π. Θεόδωρο Χαμάλη, π. Διονύσιο Μιχαλόπουλο, π. Παναγιώτη Κλουκίνα, π. Νικόλαο Κατσηδήμα,  π. Άγγελο Ζέζα, π. Θεόδωρο Γκοτσόπουλο και τον Ιερολογιότατο Διακόνο π. Βασίλειο Σμέρο.

 Στο μεστό νοημάτων Κήρυγμά του, ο Σεπτός Ποιμενάρχης αναφέρθηκε εκτενώς και με γλαφυρό τρόπο στο χρονικό και στην μεγάλη σημασία της Δεσποτικής εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού. 

Οι Θρησκευτικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 6 Αυγούστου, με την τέλεση του Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, ενώ το απόγευμα της Τρίτης θα τελεσθεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός και θα ακολουθήσει ο Παρακλητικός κανών στην Παναγία και η καθιερωμένη περιφορά της Ιερής Εικόνας της Μεταμορφώσεως στον παραλιακό οικισμό.

Τις εορταστικές εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο


Δήμαρχος Πύργου κ. Στάθης Καννής, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου και πρώην Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ο Προέδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πύργου κ. Δημήτρης Μεσσαλάς, ο Δασάρχης Ηλείας κ. Παναγιώτης Λάττας, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ. Σ. του Συλλόγου Οικιστών Σπιάντζας κ. Κωνσταντίνος Πετρόπουλος και ο πρώην πρόεδρος  του Δ. Σ. του Συλλόγου Οικιστών Σπιάντζας Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος.








































Δεν υπάρχουν σχόλια: