Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

Σύσκεψη δημάρχου Πύργου με φορείς για την προστασία της Σπιάτζας

 Δήμαρχος Πύργου: «Να περιφρουρηθεί η περιοχή και να εφαρμοστεί ο νόμος σε όλη την έκταση» 

  Η προστασία της Σπιάτζας, μετά και τις πρόσφατες αλλεπάλληλες


πυρκαγιές που σημειώθηκαν στην περιοχή ήταν το κύριο θέμα της ευρείας και πολύ επιτυχημένης σύσκεψης με θεσμικούς και τοπικούς φορείς καθώς και συλλογικότητες, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 27 Ιουλίου 2022 στη Σπιάτζα, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου. 

   Η συνάντηση έγινε στον αύλειο χώρο του Συλλόγου οικιστών Σπιάντζας. 

     Η περιφρούρηση της περιοχής με τη συνδρομή εθελοντών τέθηκε στο «τραπέζι», όπως και η επέκταση των αντιπυρικών ζωνών μεταξύ των σπιτιών και της περιοχής της αποξηρανθείσας λίμνης. Επιπλέον προτάθηκε η αύξηση των έργων πυροπροστασίας.  

«Στη συνάντηση αυτή ομόφωνα αποφασίστηκε ότι πρέπει η πολιτεία με τις εκφράσεις της αλλά και οι δικαστικές αρχές να εφαρμόσουν το Νόμο σε όλη την έκταση των 6.800 τ.μ και να σταματήσει οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα εξελίσσεται εκεί!  


Επίσης, άμεσα πρέπει να υπάρξουν επιπλέον έργα πυροπροστασίας της περιοχής, να τοποθετηθεί δεξαμενή στο αλσύλλιο, κι ακόμα να υπάρξουν περιπολίες εθελοντών» δήλωσε ο κ. Αντωνακόπουλος μετά τη σύσκεψη. 

Ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος και ο αναπληρωτής δήμαρχος Γιάννης Αργυρόπουλος, ανέφεραν στους παρευρισκόμενους, τις δράσεις του Δήμου, όπου συνίστανται στην απομάκρυνση πολλών δεκάδων τόνων σωρευμένων απορριμμάτων και κλαδεμάτων στην περιοχή, την μεταφορά νερού με αγωγό στην είσοδο του αλσυλλίου και τοποθέτηση κρουνού εκεί, καθώς και την φύτευση δέντρων (πικροδάφνες και πλατάνια) ως μια «ασπίδα» προστασίας της έκτασης της λίμνης που βρίσκεται πλησίον της εισόδου της Σπιάτζας. Επίσης αποφασίστηκε η τοποθέτηση συστήματος παρακολούθησης στην έκταση της λίμνης. 

Στην συνάντηση εκτός από τον κ. Αντωνακόπουλο, παρευρέθηκαν


επίσης ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος, ο αντιδήμαρχος Μαρίνος Αχτύπης και εκπρόσωποι της Δημοτικής Αστυνομίας, η προϊσταμένη της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύργου Κική Διονυσοπούλου και ο διοικητής της ΠΥ Πύργου Νικόλαος Σμαρνάκης. 

Τον σύλλογο οικιστών Σπιάτζας εκπροσώπησαν οι:  Κώστας Πετρόπουλος (πρόεδρος), Γεώργιος Μπρης (αντιπρόεδρος), Δώρα Ψαρρά (γεν. γραμματέας) και Σταυρός Τσιπολίτης (μέλος). Παρόντες επίσης ήταν ο πρόεδρος της Τ.Κ. Πύργου Βασίλης Φάμελος, οι εκπρόσωποι του συλλόγου Φίλων λίμνης Μουριάς και ποταμού Αλφειού, Τάκης Αποστολόπουλος και Νίκος Λίμουρας, εκπρόσωποι του Συλλόγου Νέων Καταραχίου, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηλείας Άρης Κουλούρης, ο Παναγιώτης Παναγούτσος, καθώς και αρκετοί πολίτες. 

 🔷   Τηλεδιάσκεψη για τον επαναπλημμυρισμό της λίμνης Μουριάς 


Αξίζει δε να σημειωθεί ότι μια μέρα νωρίτερα ο κ. Αντωνακόπουλος συμμετείχε σε σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη, υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας και μέλη του συλλόγου Φίλων λίμνης Μουριάς και ποταμού Αλφειού, όπου συμφωνήθηκε η σύσταση προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου και ΠΔΕ με αντικείμενο την χρηματοδότηση μελέτης διαμόρφωσης του άξονα των διαδικασιών προς το εγχείρημα του επαναπλημμυρισμού της λίμνης Μουριάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: