Σάββατο 7 Αυγούστου 2021

ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΣΠΙΑΤΖΑΣ 2021


Μέσα σε πρωτόγνωρες και δύσκολες πράγματι, ημέρες και ώρες, αφού οι πυρκαγιές έχουν λεηλατήσει  και πολλές περιοχές της Ηλείας, σκορπώντας τον φόβο και την απόγνωση σε αρκετούς συνανθρώπους μας και ενώ η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζει να υφίσταται, εορτάστηκε υποτονικά στην Σπιάτζα, η Μεγάλη Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού. 

Το εσπέρας της Πέμπτης 5 Αυγούστου, στον φερώνυμο Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασιών στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Γερμανός, πλαισιούμενος από τους Αιδ. π. Νικόλαο Κατσηδήμα, π. Παναγιώτη Κλουκίνα και π. Θεόδωρο Γκοτσόπουλο.  Στο μεστό νοημάτων κήρυγμά του, ο σεπτός και


ακάματος  Ποιμενάρχης μας, αναφέρθηκε εκτενώς και με γλαφυρό τρόπο στο χρονικό και στην μεγάλη σημασία της Δεσποτικής εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού, για την ζωή και την πνευματική πορεία κάθε Ορθόδοξου Χριστιανού. Οι Θρησκευτικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 6 Αυγούστου, με την τέλεση του Όρθρου και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος, ιερουργούντων των Αιδ. π. Θεοδώρου Χαμάλη και π. Νικολάου Λάζαρη. Το απόγευμα της εορτής τελέσθηκε η Ιερά Παράκληση, ενώ δεν πραγματοποιήθηκε και φέτος η καθιερωμένη περιφορά της Ιερής Εικόνος στον Παραλιακό Οικισμό, λόγω των υφιστάμενων υγειονομικών μέτρων κατά του Κορωνοϊού, τα οποία τηρήθηκαν πιστά από τα μέλη του Δ. Σ. του δραστήριου Συλλόγου Οικιστών Σπιάντζας. 















 

Δεν υπάρχουν σχόλια: