Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024

ΕΟΡΤΗ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ 2024 ΣΤΗΝ ΣΠΙΑΤΖΑ


 Με την παρουσία πλήθους κόσμου και οικιστών  πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 6 Ιανουαρίου 2024 ο αγιασμός των υδάτων στη Σπιάτζα και εν συνεχεία η κοπή της πίτας του Συλλόγου Οικιστών.

Στις 11 το πρώι  οι πιστοί  με πομπή κατευθύνθηκαν στη θάλασσα όπου ο Ιερέας π. Θεόδωρος Γκοτσόπουλος, εφημέριος του ιερού ναού Αγίας Μαρίνας Καταραχίου, έριξε το Σταυρό και αγίασε τα  νερά.  Πέντε κολυμβητές  βούτηξαν στη θάλασσα για να πιάσουν το Σταυρό.

Το Σταυρό έπιασε ο 12χρονος μαθητής της ΣΤ΄Δημοτικού Άγγελος Ασημακόπουλος  ο οποίος πήρε δώρο από το Σύλλογο Οικιστών μία εικόνα της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.

Στη συνέχεια στο προαύλιο της εκκλησίας έγινε η κοπή της πίτας του Συλλόγου Οικοστών Σπιάντζας συνοδευόμενη από τις καθιερωμένες ανταλλαγές ευχών.

Η τυχερή που κέρδισε το φλουρί ήταν η Ανθή Καπώνη μαθήτρια της Α΄Δημοτικού  όπου πήρε μία εικόνα της Παναγίας δώρο από το το Σύλλογο Οικιστών.

Στις εκδηλώσεις το δήμο εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας – Πρασίνου και Ανακύκλωσης, Βασίλης Φάμελος ενώ το παρόν έδωσαν η πρόεδρος της Τ.Κ Πύργου Αθηνά Κρεστενίτη και ο γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου Ανδρέας Γαλανόπουλος.

Η  βασιλόπιτα για άλλη μια χρονιά ήταν ευγενική προσφορά από το  Ζαχαροπλαστείο Σμαρνάκης στον Πύργο.

Το φωτογραφικό υλικό που ακολουθεί είναι από τον κύριο Γεώργιο Βεργόπουλο τον οποίον και ευχαριστούμε.











































Δεν υπάρχουν σχόλια: