Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

Συνάντηση δημάρχου Πύργου με αντιπροσωπεία Οικιστών Σπιάτζας


Η διατήρηση της καθαρής εικόνας αλλά και η καλυτέρευσή της, ήταν ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης στη συνάντηση του δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου με αντιπροσωπεία των Οικιστών Σπιάντζας. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο συμμετείχε και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Κοτσώνης, όπως και ο δημοτικός σύμβουλος και υπεύθυνος του Γραφείου Εθελοντισμού Γιάννης Πλεμμένος. 

Οι οικιστές της Σπιάτζας παραδέχτηκαν ότι η εικόνα της περιοχής είναι ξεκάθαρα βελτιωμένη και δεν έχει πλέον καμία σχέση με εκείνη των περασμένων ετών, ωστόσο καυτηρίασαν την συμπεριφορά ορισμένων πολιτών που εξακολουθούν να πετούν μπάζα και να ρυπαίνουν το περιβάλλον. Γι’ αυτό το θέμα, εκτός από την τοποθέτηση μεγάλων απαγορευτικών πινακίδων, ο κ. Αντωνακόπουλος και ο κ. Κοτσώνης πρότειναν μια διαμόρφωση του χώρου με μικρά δέντρα ώστε να αποτραπεί αυτή η εικόνα στην είσοδο του οικισμού. Επίσης το επόμενο διάστημα θα τοποθετηθούν καινούργιοι κάδοι απορριμμάτων όπου τα απορρίμματα θα μαζεύονται σε καθημερινή βαση.

Από την μεριά τους οι Οικιστές  πρότειναν να μπουν και μπλε κάδοι ανακύκλωσης, επειδή τα περισσότερα σκουπίδια είναι ανακυκλώσιμα.  

Ο δήμαρχος Πύργου αναφέρθηκε επίσης στην διαμόρφωση του Αλσυλλίου της Σπιάτζας, όπου σε συνεργασία με το Δασαρχείο Πύργου θα γίνουν κάποιες ήπιες κατασκευές, που θα ταιριάζουν με το οικείο χώρο καθώς και σε γενικότερες παρεμβάσεις που θα βοηθήσουν στην συνολική εικόνα της ευρύτερης περιοχής.

Τέλος οι Οικιστές της Σπιάτζας εξέφρασαν την επιθυμία τους για την επέκταση του νερού του Δήμου Πύργου στην Σπιάτζα, όπου ο δήμαρχος απάντησε πως θα κοιτάξουν όσο το δυνατόν σύντομα γίνεται να τοποθετηθούν βρύσες στο Δασάκι της Σπιάτζας που εκεί οι Οικιστές θα προμηθεύονται νερό για το σπίτι τους αλλά και για όσους επισκέπτονται ή αθλούνται σε αυτό το χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: