Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΙΚΙΣΤΩΝ ΣΠΙΑΤΖΑΣ

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στις 7 η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου οικιστών Σπιάτζας, με τη συμμετοχή αρκετών οικιστών.

Τα θέματα της συνελεύσεως ήταν : α) Ενημέρωση των οικιστών από τον νομικό σύμβουλο της ομοσπονδίας παραλιακών Συλλόγων νομού Ηλείας κ. Χάρη Αντύπα για θέματα γύρω από την διεκδίκηση δικαιωμάτων των οικιστών και β) Συζήτηση για το θέμα των σκουπιδιών.
Αφού ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κώστας Αθανασόπουλος χαιρέτησε τους παραβρισκόμενους έδωσε τον λόγο στον κ. Χάρη Αντύπα.


Με τη σειρά του ο κ. Αντύπας είπε πως το Νοέμβριο του 2009 η ομοσπονδία παραλιακών Συλλόγων νομού Ηλείας του ανάθεσε το ζήτημα που αφορούσε την προβολή και την άμυνα των θέσεων των οικιστών του Συλλόγου σε σχέση με τις ειδοποιήσεις για την διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος που είχαν προκύψει από την Δ.Ε.Η.

Τότε όλοι μαζί κάνανε την πρώτη κίνηση για την δημοσιοποίηση του προβλήματος. Κάλεσαν στο Δημαρχείο διάφορους παράγοντες όπως τον δήμαρχο, τους αντιδημάρχους, βουλευτές, εκπροσώπους των Συλλόγων καθώς και της κτηματικής υπηρεσίας. Η συνάντηση έγινε σκόπιμα κεκλισμένων των θυρών στο δημαρχείο μακριά από τα μέσα ενημέρωσης ώστε οι αρμόδιοι να δώσουν κάποιες προτάσεις πέρα από οποιαδήποτε κομματική και πολιτική εκμετάλλευση.
Η επόμενη κίνηση ήταν να προκαλέσουν σε συζήτηση το νομαρχιακό συμβούλιο όπου αποφασίστηκε η προώθηση της πρότασης, προς το ΥΠΕΧΟΔΕ, για πολεοδόμηση της περιοχής.

Τέλος ο κ. Χάρης Αντύπας έδωσε κάποιες συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσουν οι οικιστές για το κτηματολόγιο και τα οικόπεδά τους.

Στη συνέχεια έγινε συζήτηση για το μεγάλο θέμα των σκουπιδιών που έχει προκύψει στην Σπιάτζα.

Συγκεκριμένα ένας οικιστής ρώτησε γιατί στον δρόμο από την Σπιάτζα μέχρι την Σαρακίνα υπάρχει μόνο ένας κάδος απορριμμάτων, ενώ στη Σαρακίνα από τους 14 δρόμους που υπάρχουν έχει 11 κάδους! Η απάντηση του προέδρου ήταν πως εκεί αποδέχονται τους κάδους στην πόρτα τους, αντιθέτως στην Σπιάτζα τους παίρνουν και τους αφήνουν στη μέση του δρόμου ή μπροστά στην εκκλησία.

Έντονη ήταν και η διαμαρτυρία αρκετών οικιστών μεγαλύτερης ηλικίας που δεν έχουν αυτοκίνητο ώστε να πηγαίνουν να ρίχνουν τα σκουπίδια στους κάδους που βρίσκονται στην είσοδο της Σπιάτζας. Επίσης όσοι έχουν αυτοκίνητα τόνισαν πως δυσκολεύονται να πηγαίνουν σε αυτό τον ειδικό χώρο γιατί δεν είναι κατάλληλα διαμορφωμένος και υπάρχουν αδέσποτα σκυλιά κι έτσι αναγκάζονται να τα πηγαίνουν στον Πύργο. Ο πρόεδρος δεσμεύτηκε πως θα διαμορφωθεί ο χώρος και θα πέσει στο συγκεκριμένο σημείο αμμοχάλικο.

Άλλα θέματα που θίχτηκαν, από νέους σε ηλικίας οικιστές, ήταν η επαναφορά των αγωνισμάτων που γίνονταν παλαιότερα όπως ποδηλατικούς αγώνες, κολυμβητικούς αγώνες, πρωτάθλημα πινγκ πονγκ κ.α. καθώς πρότειναν να υπάρχουν και οικιστές εθελοντές να βοηθούν στις ημέρες του πανηγυριού.

Μεταξύ άλλων στην Γενική Συνέλευση ήταν ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Χαράλαμπος Κλουκίνας, η ταμίας του Συλλόγου κα. Ελένη Αθανασοπούλου και το μέλος του Δ.Σ κ. Διονύσιος Θεοδωρακόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: